ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 3 Σεπτεμβρίου 2013

Είσαι ανάμεσα σε αυτούς που θα απολυθούν τις επόμενες ημέρες;

Αλλες 18 απολύσεις έγιναν τη Δευτέρα στο ΔΟΛ και ήρθαν να προστεθούν στις 30 της περασμένης Παρασκευής ενώ οι διοικούντες ανερυθρίαστα δηλώνουν ότι μέχρι το τέλος του χρόνου συνολικά θα έχουν απολυθεί περισσότεροι από 160 εργαζόμενοι!
Κι όλα αυτά εν μέσω απεργίας που είχε αποφασιστεί από τις Ενώσεις (ΕΣΗΕΑ, ΕΠΗΕΑ, ΕΣΠΗΤ, ΕΤΗΠΤΑ). Φυσικά η εργοδοσία προσέφυγε στα δικαστήρια ζητώντας να κηρυχτεί η απεργία παράνομη και καταχρηστική, όπως και έγινε. Η απεργία όμως συνεχίστηκε καθώς ΠΟΕΣΥ, ΠΟΕΠΤΥΜ και Λιθογράφοι κήρυξαν στάση εργασίας από τις 7 μ.μ. της Δευτέρας μέχρι τις 9 π.μ. της Τρίτης.
Το απόγευμα της Δευτέρας έγινε συνάντηση εκπροσώπων των Ενώσεων με διευθυντικά στελέχη του ΔΟΛ, τα οποία είπαν ότι οι απολύσεις (αυτές που έγιναν κι όσες ακολουθήσουν) είναι «απολύτως..
αναγκαίες για να επιζήσει ο Οργανισμός» και πως η άλλη λύση θα ήταν να γίνουν οριζόντιες περικοπές  της τάξης του 30% στους μισθούς...
Το παράδοξο όμως είναι ότι μετά από όλα αυτά η εφημερίδα «Τα Νέα» πιθανότατα θα κυκλοφορήσει κανονικά στα περίπτερα αφού πολλοί δούλεψαν για την έκδοσή της χρησιμοποιώντας ως άλλοθι την δικαστική απόφαση που έβγαλε την απεργία παράνομη. Κι ας υπήρχε η κάλυψη με τη στάση εργασίας που κήρυξαν ΠΟΕΣΥ, ΠΟΕΠΤΥΜ και Λιθογράφοι.

Πώς όμως ειναι δυνατόν να συνεχίσεις να δουλεύεις όταν:
- Τα σωματεία σου έχουν κηρύξει απεργία,
- Οι διοικούντες έχουν πετάξει στο δρόμο περισσότερους από 30 συνάδελφούς σου,
- Οι «εκκαθαρίσεις» συνεχίζονται την ίδια μέρα με αμείωτο ρυθμό,
- Οι διευθύνοντες δηλώνουν ότι τους επόμενους τρεις μήνες θα απολυθούν άλλα 160 άτομα και
- Το πιο πιθανό είναι να βρίσκεσαι κι εσύ  ανάμεσα σε αυτούς που θα απολυθούν το επόμενο διάστημα...
Κάποιοι -και είναι αρκετοί- θεωρούν ότι αν δείξουν «καλή διαγωγή» ίσως τη γλιτώσουν και τα ονόματά τους δεν είναι στη λίστα με τους επόμενους που θα απολυθούν... Είναι φανερό ότι οι διοικούντες στον ΔΟΛ  και οι υποτακτικοί τους γνωρίζουν πολύ καλά το παιχνίδι των πιέσεων και των εκβιασμών.