ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Σάββατο 22 Μαρτίου 2014

Μπουρλότο στο σύστημα - Κασέτες με εκδότες και μεγαλοδημοσιογράφους που εκβιάζουν και χρηματίζονται

Αναλάμβαναν έναντι αμοιβής την «υπεράσπιση» επιχειρηματιών

Σε μια αποκάλυψη-βόμβα προβαίνει ο Γιάννης Κουρτάκης στην προσωπική του στήλη «Πολιτικός καφές».
Ο εκδότης των Παραπολιτικών αναφέρεται σε εκβιασμούς πολιτικών και επιχειρηματιών από... συναδέλφους εκδότες και πασίγνωστους δημοσιογράφους. Οι τελευταίοι αναμένεται να βρεθούν στο στόχαστρο των εισαγγελικών Αρχών μετά από την διαπίστωση ότι επιδίδονται συστηματικά σε έκνομες πράξεις.
Η έρευνα ξεκίνησε με αφορμή "ύποπτα" δημοσιεύματα, αλλά και επώνυμες καταγγελίες που έχουν γίνει από πολιτικούς, κρατικούς λειτουργούς και μεγαλοεπιχειρηματίες. Επί της ουσίας, όπως γράφει ο Κουρτάκης, πρόκειται για περιπτώσεις καραμπινάτων εκβιασμών, που έχουν "δεθεί" και με τη συμβολή του κοριού της ΕΥΠ.
Τα στοιχεία είναι, λέει, συγκλονιστικά και, όπως υποστηρίζουν όσοι έχουν εικόνα, πρόκειται να.. 

βάλουν μπουρλότο στο σύστημα.
Στις κασέτες που υπάρχουν, σύμφωνα με τα όσα αναφέρουν αξιόπιστες πηγές, περιέχονται και συνομιλίες εκδοτών με επιχειρηματίες, αλλά και δικηγόρους επιχειρηματιών που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τη Δικαιοσύνη. Από τις συγκεκριμένες συνδιαλέξεις προκύπτουν εκβιασμοί, αλλά και χρηματισμός δημοσιογράφων, οι οποίοι αναλάμβαναν έναντι αμοιβής την υπεράσπιση των επιχειρηματιών.
Φυσικά, υπάρχουν και περιπτώσεις ανθρώπων που δραστηριοποιούνται στο χώρο των media και επιδίδονται σε κανονικούς εκβιασμούς. Για την εξέλιξη του θέματος έχει ενημερωθεί, εκτός από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Νίκο Δένδια, και το Μέγαρο Μαξίμου.