ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Ολοσέλιδος Λάτσης «για την αποκατάσταση της αλήθειας»...

Με ολοσέλιδες καταχωρήσεις σε όλες τις εφημερίδες ο Όμιλος Λάτση και «για την αποκαταστάση της αλήθειας σχετικά με τη συμμετοχή του στο χρηματοπιστωτικό σύστημα της χώρας»,  απαντά στις αιτιάσεις ότι εγκατέλειψε την Eurobank και τη «φόρτωσε» στο ΤΧΣ.
Σε μακροσκελή ανακοίνωση ο Ομιλος Λάτση υπογραμμίζει ότι έχει επενδύσει συνολικά πλέον των 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ σε μετρητά στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα τα τελευταία 20 χρόνια. Προσθέτει ότι η Εurobank συμμετείχε, όπως και οι άλλες ελληνικές τράπεζες, το 2012, στο PSI, από το οποίο υπέστη συνολικές ζημιές 6 δισεκατομμυρίων ευρώ. Κατόπιν αυτού, λέει, η..
οικογένεια Λάτση απώλεσε ουσιαστικά το σύνολο της επένδυσής της των 2,5 δισεκατομμυρίων ευρώ στην Eurobank.
Είχε προηγηθεί επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα προς τον πρωθυπουργό για απώλεια σημαντικών ποσοστών του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) από την επικείμενη ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών. Ο Τσίπρας ζητά εξηγήσεις για το γεγονός ότι συνεχίζεται – όπως υποστηρίζει – «η σκανδαλώδης απαλλαγή του πρώην βασικού μετόχου της EUROBANK Σπύρου Λάτση από τις ευθύνες του για τη χρεοκοπία της τράπεζας, όντας ο μοναδικός ιδιοκτήτης τράπεζας που δεν υποχρεώθηκε από την Τράπεζα Ελλάδας να καλύψει κεφαλαιακές ανάγκες και funding gap όπως έγινε στις περιπτώσεις των Γάλλων ιδιοκτητών της Εμπορικής και της Γενικής και των Πορτογάλων της MILLENIUM».