ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

Εμπλεξε ο Πανούτσος...

«(...) Aν έχεις στοιχειώδη ανδρισμό επάνω σου και δεν φοβάσαι μη χάσεις τη δουλειά σου στη SPORTDAY και στη NOVA, ΖΗΤΩ να δημοσιεύσεις τα ως άνω υποχρεωτικώς, αφού τα διασταυρώσεις, ΑΛΛΩΣ ΣΟΥ ΔΗΛΩ ότι θα προσφύγω εις βάρος σου τόσο στα ποινικά όσο και στα πολιτικά Δικαστήρια(...)». Αυτά αναφέρει εξώδικο του Αλέξη Κούγια προς τον Αντώνη Πανούτσο με αφορμή άρθρο του δημοσιογράφου στην  αθλητική εφημερίδα SPORTDAY που αναφερόταν στις  δραστηριότητες του γνωστού ποινικολόγου και παράγοντα του ποδοσφαίρου.
Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της εξώδικής διαμαρτυρίας του Κούγια προς τον Πανούτσο:..
«Σε σημερινό ολοσέλιδο δημοσίευμά σου στην εφημερίδα SPORTDAY χρησιμοποιείς ψευδείς, ιταμούς και ειρωνικούς ισχυρισμούς για εμένα, με σκοπό να με συκοφαντήσεις και να με γελοιοποιήσεις, σε κάθε δε περίπτωση να με δυσφημήσεις.Ψεύδεσαι όταν δημοσιοποιείς ότι δήθεν ήμουν Πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ για επτά ημέρες, ενώ η πραγματικότητα είναι ότι υπήρξα Πρόεδρος από το Μάιο του 1997 μέχρι το Φεβρουάριο του 1998, όταν και η ΑΕΚ επωλήθη από το μεγαλομέτοχό της Τροχανά στην ENIC. Σε αυτό το χρονικό διάστημα η ΑΕΚ ήταν πρώτη και αήττητη στην Ελλάδα και είχε έξι νίκες στην Ευρώπη, παρά το ότι ήταν τα χρόνια της κυριαρχίας του Σωκράτη Κόκκαλη και του Θωμά Μητρόπουλου. Μεταξύ των νικών ήταν και η εκτός έδρας νίκη της στο Ολυμπιακό Στάδιο επί της αγαπημένης σου ομάδας, του Ολυμπιακού Πειραιώς, παρά τη σκανδαλώδη διαιτησία του διαιτητή της «παράγκας» Κεχαγιά, με τέταρτο διαιτητή τον Τεδεκέλη, ο οποίος και με απέβαλε, γιατί πανηγύρισα από τον πάγκο της ΑΕΚ το γκολ του Ντέμη Νικολαΐδη και γιατί διαμαρτυρήθηκα στις προκλητικές αποφάσεις του Κεχαγιά που έκανε τα πάντα, για να ισοφαρίσει ο Ολυμπιακός.
Επί προεδρίας μου η ΑΕΚ δεν απέκτησε μόνο τον Αλέξη και τον Κεφαλά, όπως ψευδώς αναφέρεις, αλλά κέρδισε στα δικαστήρια τον Κατσαβό από τον Ολυμπιακό και απέκτησε τον Καλλιτζάκη και τον Ντόμπος. Συγχρόνως κράτησε τόσο τον Σαβέφσκι όσο και τον Ντέμη Νικολαΐδη, αλλά και το Χρήστο Κωστή, για τον οποίο η Μπαρτσελόνα έδινε 500 εκατομμύρια δραχμές. Για να αποκτηθούν αυτοί οι παίκτες και για να παραμείνουν οι υπόλοιποι, διέθεσα 120 εκατομμύρια δραχμές, τα οποία χάρισα στην ΑΕΚ επί εποχής Ψωμιάδη.
Όσον αφορά στο ειρωνικό σου σχόλιο, ότι αν γίνω Πρόεδρος του ΑΡΗ, ο ΑΡΗΣ θα πάρει το πρωτάθλημα της «ηθικής λίγκας», αλλά στο κανονικό πρωτάθλημα θα είναι τελευταίος, θέλω να σου υπενθυμίσω ότι επί της συνιδιοκτησίας μου ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης έχασε δύο φορές το πρωτάθλημα από τον Παναθηναϊκό του Βαρδινογιάννη για έναν πόντο, βγήκε τρεις φορές στην Ευρώπη, δεν πούλησε ποτέ κανέναν από τους μεγάλους παίκτες που είχε, εκτός από τον Κωφίδη, στις δε ομάδες που ήμουν ιδιοκτήτης και είμαι ιδιοκτήτης, δηλαδή τον ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ και την ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ, ο μεν ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ βρισκόταν στη Δ΄ Εθνική, όταν τον αγόρασα το 2004 με 12 εκατομμύρια ευρώ χρέη, κατέκτησε τα πρωταθλήματα της Δ΄ και της Γ΄ Εθνικής και τα δύο τελευταία χρόνια 2007-2008 έχασε την άνοδο στη Super League για ένα βαθμό, ενώ συγχρόνως εξυγιάνθηκε οικονομικά μη οφείλοντας ούτε ένα ευρώ και, όταν τον πούλησα το 2008, είχε και ιδιόκτητο προπονητικό κέντρο, το οποίο παραμένει μέχρι σήμερα όπως το παρέδωσα.
Τη δε ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ την αγόρασα τον Ιανουάριο 2009 με χρέη τριάμισι εκατομμύρια ευρώ, ενώ αγωνιζόταν στη Γ΄ Εθνική, με 46 προσφυγές και χρέη σε ΙΚΑ και ΔΟΥ ενός και ενός εκατομμυρίου ευρώ και σήμερα την παραδίδω με χρέη στο ΙΚΑ και στη ΔΟΥ περί τα 350.000 ευρώ ρυθμισμένα, χωρίς καμία προσφυγή, με ιδιόκτητο προπονητικό κέντρο, το οποίο είναι υπό κατασκευή, με τρεις παίκτες στις Εθνικές Ομάδες και όταν τα δύο προηγούμενα χρόνια οι σκανδαλώδεις αποφάσεις των διαιτητών τής στέρησαν την άνοδο υπέρ του Πλατανιά και υπέρ των ομάδων της νέας «παράγκας», ξεκινώντας πάντα το πρωτάθλημα με μείον βαθμούς.
Λησμόνησα να αναφέρω ότι και οι δύο ομάδες, των οποίων ήμουν ιδιοκτήτης, ο μεν ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, ενώ ήταν Β΄ Εθνική το 2008, απέκλεισε τον Ολυμπιακό του Ριβάλντο σε διπλούς αγώνες στα ημιτελικά της διοργάνωσης του Κυπέλλου Ελλάδος και αποκλείστηκε τελικά από τη Λάρισα που κατέκτησε εντέλει το Κύπελλο Ελλάδος, η δε ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ την προηγούμενη περίοδο αντιμετώπισε στα ίσια την εργοδότρια ομάδα σου, τον Ολυμπιακό, και θα την απέκλειε, αν ο διαιτητής Δημητρόπουλος δεν έκανε τα γνωστά όργια που όλη η Ελλάδα είδε.
Δεν γνωρίζω αν θα αναλάβω τον ΑΡΗ, αλλά αν έχεις στοιχειώδη ανδρισμό επάνω σου και δεν φοβάσαι μη χάσεις τη δουλειά σου στη SPORTDAY και στη NOVA, ΖΗΤΩ να δημοσιεύσεις τα ως άνω υποχρεωτικώς, αφού τα διασταυρώσεις, ΑΛΛΩΣ ΣΟΥ ΔΗΛΩ ότι θα προσφύγω εις βάρος σου τόσο στα ποινικά όσο και στα πολιτικά Δικαστήρια.
Υστερόγραφο 1: Σε όποια ομάδα έγινα Πρόεδρος και ιδιοκτήτης, όχι απλά με παρακάλεσαν, μου έστρωσαν κόκκινα χαλιά και μου το ζήτησαν από Πρωθυπουργοί μέχρι και οι πιο αγνοί φίλαθλοι.
Υστερόγραφο 2: Αντιλαμβάνομαι ότι θα ήθελες εσύ και τα αφεντικά σου ο ΑΡΗΣ να παραμείνει όπως είναι, να παίρνει δανεικούς από τον Ολυμπιακό και τον Αστέρα Τρίπολης και να φυτοζωεί, αντί να είναι ο περήφανος ΑΡΗΣ του παρελθόντος, με τον οποίο η ομάδα σου ο Ολυμπιακός προσευχόταν μία εβδομάδα, για να αποσπάσει ισοπαλία.
Αρμόδιος δικαστικός επιμελητής να επιδώσει νόμιμα την παρούσα προς εκείνον, στον οποίο απευθύνεται, αντιγράφοντας ολόκληρο το κείμενο της παρούσας στην έκθεσή επίδοσής του, προς γνώση του και για τις νόμιμες συνέπειες.»