ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 14 Απριλίου 2014

Από το πρωι πίεζαν στον Ελ. Τύπο για απεργοσπαστικό φύλλο

H πρώτη απεργία στον "Ελεύθερο Τύπο" κρίθηκε παράνομη

 Tο δικαστήριο απεφάνθη τελικά πως η απεργία που κηρύχθηκε στον "Ελεύθερο Τύπο" είναι παράνομη, αν κι ο εκδότης Αλ. Σκαναβής υποχρεώνεται να πληρώσει ένα μισθό και το δώρο του Πάσχα...
Η κρίση ως "παράνομη" γίνεται όπως πάντα για τον τυπικό λόγο που χρησιμοποιούν όλοι οι εργοδότες που προσφεύγουν δικαστικά εναντίον της ΕΣΗΕΑ. Ως πρωτοβάθμιο σωματείο η απεργία θα έπρεπε να προκηρυχθεί από τη γενική συνέλευση όλων των μελών... Δεν θα γινόταν εξαίρεση για τον εκδότη του Ελεύθερου Τύπου, αν και θα μπορούσε να υπάρξει κάλυψη των εργαζομένων της εφημερίδας από την ΠΟΕΣΥ και το Εργατικό Κέντρο Αθήνας (για τους τεχνικούς).
Πέρα από τα τυπικά το ουσιαστικό είναι ότι το "σύστημα Σκαναβή" στον "Ελεύθερο Τύπο" με.. απειλές αλλά και υποσχέσεις, δεν κατάφεραν να τρομοκρατήσουν τους εργαζόμενους ώστε να αποφασίσουν την αναστολή της απεργίας.
Από σήμερα το πρωί και ενώ στην Ευελπίδων εκδικαζόταν η προσφυγή της εκδοτικής εταιρείας κατά της ΕΣΗΕΑ με την οποία ζητούσε να κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική, είχαν αρχίσει τα τηλεφωνήματα σε συντάκτες για να "συμμορφωθούν" και να ανέβουν για δουλειά. Ορισμένοι δηλαδή προσπαθούσαν ήδη από το πρωί να εκδοθεί απεργοσπαστικό φύλλο και πίεζαν εργαζόμενους για αυτό. Είναι αυτοί που καλούν τον κόσμο να λέει "ευχαριστώ" στον εκδότη γιατί συνεχίζουν να εργάζονται...τζάμπα.
- από το greektv