ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Η κατάντια του «Εθνους»

Χθες η εργοδοσία και η διεύθυνση του “Εθνους” απέλυσαν ακόμα έναν (που προστίθεται στους εκατοντάδες απολυμένους εργαζόμενους του Ομίλου ΠΗΓΑΣΟΥ- Μπόμπολας) τον δημοσιογράφο Νίκο Θεοδωρόπουλο -που για ένα διάστημα είχε υπάρξει και συνδικαλιστικός εκπρόσωπος των μελών της ΕΣΗΕΑ που εργάζονται στην εφημερίδα.
Το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ αμέσως ζήτησε από τους συναδέλφους του απολυμένου, συντάκτες του “Εθνους”,  να προχωρήσουν σε στάση εργασίας και συνέλευση με πρόταση μετατροπής της στάσης σε 24ωρη προειδοποιητική απεργία για να ανακληθεί η νέα  άδικη και καταχρηστική απόλυση.
Την ίδια πρακτική έχει ήδη εφαρμόσει το Δ.Σ της ΕΣΗΕΑ (και των άλλων σωματείων του Τύπου) σε δεκάδες ανάλογες περιπτώσεις στον ΠΗΓΑΣΟ και οπουδήποτε αλλού (συχνά όμως χωρίς επιτυχία,.. διότι οι εργαζόμενοι φοβόντουσαν να απεργήσουν καθώς εργοδοσία και διευθυντές τούς απειλούσαν και τους απειλούν συστηματικά με νέες απολύσεις και περικοπές μισθών αν τολμήσουν να ακολουθήσουν την ΕΣΗΕΑ).
Και αυτή τη φορά, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες της συνδικαλιστικής εκπροσώπου των δημοσιογράφων του “Εθνους”,  οι συνάδελφοι  του απολυμένου… διεμήνυσαν στην ΕΣΗΕΑ ότι δεν έχει νόημα η συνέλευση γιατί δεν θέλουν να απεργήσουν!
- διαβάστε τη συνέχεια του κειμένου του Δημήτρη Τρίμη ΕΔΩ