ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 20 Νοεμβρίου 2014

Mελισσανίδης: Θέλουν πόλεμο; Θα τον έχουν!

«Γελωτοποιός σε κατάσταση πανικού», απαντάει ο Μαρινάκης

Σφοδρή ήταν η επίθεση του επιχειρηματία και ισχυρού άνδρα της ΑΕΚ Δημήτρη Μελισσανίδη κατά του εφοπλιστή και προέδρου του Ολυμπιακού Βαγγέλη Μαρινάκη. Ο Μελισσανίδης κατά την συνέντευξη τύπου  επιτέθηκε με σκληρούς χαρακτηρισμούς κατά του Μαρινάκη και απάντησε σε όσα του καταλογίζονται για την επίθεση στον διαιτητή Χριστόφορο Ζωγράφο.
Ο παράγοντας της ΑΕΚ ζήτησε να ανοίξουν όλα τα τηλέφωνα των εμπλεκομένων και να επέμβει η πολιτεία ώστε να γίνει μια και καλή η ολική κάθαρση του ελληνικού ποδοσφαίρου, ενώ παραδέχθηκε ότι πήρε τηλέφωνο τον διαιτητή Ζωγράφο αλλά όπως είπε πριν από έναν μήνα.
Στον Μελισσανίδη απάντησε, εξ ίσου σκληρά, ο Μαρινάκης μέσα από ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός όπου αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Aκούσαμε προσεκτικά τον γελωτοποιό Δημήτρη Μελισσανίδη στην τελευταία του παράσταση και διαπιστώσαμε ότι με τα όσα είπε διευκολύνει το..  έργο των εισαγγελέων, αφού ομολόγησε ότι μίλησε με το θύμα απόπειρας ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης, Χριστόφορο Ζωγράφο, όχι μόνο μια φορά αλλά επαναλαμβανόμενα και πριν απο παιχνίδι της ομάδας του».
Ακολουθούν αναλυτικά τα όσα είπε ο Δ. Μελισσανίδης στην συνέντευξη τύπου καθώς και η απάντηση -επίσημη θέση- του Ολυμπιακού:
Τι είπε ο Μελισσανίδης
«Συμψηφισμούς δεν κάνω. Ας με κάνουν ύποπτο και ένοχο. Ας κάνουν προβοκάτσια. Το ποδόσφαιρο δεν θα μείνει στα χέρια όσων το κατέστρεψαν. Άλλοθι σε εμένα δεν θα βρουν για όσα έχουν κάνει. Ξεκίνησαν πόλεμο, θα τον έχουν. Εγώ δεν ήμουν στις συνομιλίες της ντροπής, στις δίκες για τα στημένα. Ας κοιτάξουν τον καθρέφτη τους. Όταν ήμουν πρόεδρος, πήραμε πρωταθλήματα, βγήκαμε Τσάμπιονς Λιγκ. Μας χειροκροτούσαν παντού, δεν υπήρχε αμφισβήτηση ότι ήμασταν οι καλύτεροι. Αυτή την ΑΕΚ θέλουμε να φτιάξουμε.
Ό,τι και να έκανε και να είπε ο Μελισσανίδης, πώς τα γνωρίζει ο Μαρινάκης; Ναι, τηλεφώνησα. Ο Ζωγράφος είναι υπάλληλός του; Από το κρεβάτι του πόνου πήρε τηλέφωνο Μαρινάκη και Κουρτάκη και τσουπ και ο Σαρρής. Ζητώ να ανοίξουν τα τηλέφωνα του κ. Ζωγράφου. Σήμερα φαίνεται ποιος είναι ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης. Γιατί δεν πήρε τον Αλαφούζο, τον Σαββίδη, την ΚΕΔ, την ΕΠΟ; Γιατί πήρε τον Μαρινάκη; Μόλις σκάσει η βόμβα, θα πάρει μαζί της πολλούς. Και όλο το τεράστιο δίκτυο συγκάλυψης με ΜΜΕ. Θα μιλήσω και με επώνυμους δημοσιογράφους. Τέλειο έγκλημα και τέλειο κουκούλωμα. Λέει συνέχεια για επενδυτές και ότι επενδύει. Μπήκα πριν λίγο καιρό στην ΑΕΚ. Θα δώσω 10 εκατ. ευρώ για το γήπεδο, ίσως και 15, και θα φτιάξω την ΑΕΚ πάλι. Τι καραμέλα είναι αυτή;  Βγάζει 60-70 εκατομμύρια από το ποδόσφαιρο κάθε χρόνο, πουλάει παίκτες, παντελονιάζει και λέει ότι είναι επενδυτής. Τρελάθηκαν ότι η ΑΕΚ θα κάνει γήπεδο. Εμείς θέλουμε να κάνουν όλοι γήπεδο.

Τα ύποπτα ματς
Το Καραϊσκάκη έχει μη εξυπηρετούμενα δάνεια. Γιατί δεν πληρώνουν τις υποχρεώσεις τους; Ηρθαν φάκελοι με ύποπτα ματς. Είναι προς διερεύνηση αυτά. Πρώτο ματς: Ολυμπιακός-Βέροια. Στοιχηματισμός, 3 εκατ. Στο σκορ 3-0. Τρία εκατ. μόνο στο σκορ 3-0. Το παιχνίδι παίζεται, στο δεύτερο ημίχρονο. Ξανά 3 εκατ. ευρώ στο 3-0, με το σκορ 1-0. Και από το 80’ μέχρι το 90’ το σκορ έγινε 3-0. Έξι εκατ. Στο σύνολο. Έπαιζε η Μπαρτσελόνα με τη Ρεάλ; Τέτοιο στοίχημα; Παίζουν σε Πακιστάν και Ασίες, όχι εδώ. Τέτοια τηλέφωνα έχουν. Στη Μαλαισία και τη Σιγκαπούρη τα έπαιξαν. Ολυμπιακός-Πανθρακικός και Εργοτέλης-Ολυμπιακός τα ίδια. Ποιος είναι ο ιδιοκτήτης του Εργοτέλη; Ας δουν offshore εταιρεία. Γιατί από εκεί τροφοδοτείται η ΠΑΕ Εργοτέλης. Ολη η Μακεδονία έχει μία ομάδα. Η Κρήτη έχει τρεις.
Στο θέμα του κ. Ζωγράφου ξανά. Δεν σηκώνει τηλέφωνα από απόκρυψη. Ποτέ δεν τα σηκώνει. Μία φορά, όταν ανέλαβε, τον πήρα και του είπα ότι δεν θέλουμε βοήθειες. Μου πρότεινε να τα πούμε από κοντά. Τη δεύτερη όταν παίξαμε στη Ριζούπολη με τον Αχαρναϊκό. Μέσα από το αμάξι, από το τηλέφωνό μου. Δεν το σήκωσε αρχικά. "Βλέπω μυστήριες διαιτησίες, δεν θέλουμε τέτοια", του είπα. "Μη στεναχωριέσαι, πρόεδρε", μου είπε και τέτοια. Η ΑΕΚ δεν έχει παράπονο από τη διαιτησία. Οι διαιτησίες ήταν καλές. Γιατί να ασχοληθούμε μαζί του; Μένει αλλού αυτός, όχι εκεί που τον χτύπησαν. Αν ανοίξουν τα τηλέφωνά του, θα καταλάβουν τι έχει γίνει. Είπε ότι τον πήρε κάποιος από ανώνυμο τηλέφωνο και είπε ότι έμοιαζε με Μελισσανίδη η φωνή του και τον απείλησε. Όποτε παίρνω τηλέφωνο, παίρνω επώνυμα. Τον πήρα πολλές φορές από την εταιρεία μου δεν τα σήκωσε. Να ανοίξουν τα τηλέφωνα Μαρινάκη, Σαρρή, Ζωγράφου, Γκιρτζίκη και της κυρίας Ντέπυς.
Δεν την ξέρω, αλλά πληροφορούμαι ότι είναι η Ντέπυ Βασσάρα. Ιδιαιτέρα στις δημοτικές εκλογές Πειραιά, σε εκδήλωση Μαρινάκη. Την πήραν από Άγιο Κοσμά, γιατί κατέθεσε στον εισαγγελέα Κορέα ο Κύρος. Την πήγαν στην ΕΠΟ, γραμματέα της ΚΕΔ την έκαναν. Η κυρία Δημητρίου υποχρεώθηκε σε παραίτηση. Μόνιμα στο Καραϊσκάκη αυτή, στα VIP. Μετά το ματς Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός ήταν στο Vammos με τον κ. Μαρινάκη, δεν είναι κακό. Τα σημειώνω απλά.

«Δώδεκα δημοσιογράφοι έχουν φάει ξύλο»
Πάντα οι χούντες πέφτουν, όσο ισχυρές και αν είναι. Πάντα πέφτουν. Έτσι θα πέσει και αυτή. 12 δημοσιογράφοι έχουν φάει ξύλο. Το ποδόσφαιρο, λένε στην Ευρώπη, έπιασε πάτο. Το λέει ο διεθνής Τύπος. Προ ημερών είπαν σε ξένο ΜΜΕ για την Πρόεδρο της Αργεντινής, τον Μπερλουσκόνι και τον Μαρινάκη. Τον είπαν πρωταγωνιστή ενός από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα του ποδοσφαίρου.
Μιλούσαν για δικαιοσύνη μέχρι πρότινος. Έλεγαν ότι δεν θέλουν να ζουν στην Ελλάδα του Κορέα και της Παπανδρέου. Τώρα αγάπησαν τη Δικαιοσύνη ξανά, πήγαν στον αθλητικό εισαγγελέα. Εμείς πιστεύουμε στην αθλητική Δικαιοσύνη. Στηρίζουμε την προσπάθειά τους, θα καταθέσουμε και άλλα στοιχεία. Εκπρόσωπος Τύπου του Ολυμπιακού τούς είπε επίορκους. Ποιος τους καλύπτει; Η ΑΕΚ και εγώ θα φτάσουμε στα άκρα. Δεν ξέρω πια ποιος τους καλύπτει. Ζητάμε από την πολιτεία να επισπεύσει τις διαδικασίες κάθαρσης. Δεν θα υπάρχει ποδόσφαιρο σε λίγο. Έδιωξαν τον Βελλή από το ποδόσφαιρο, με τον οποίο εγώ είχα διαφωνίες. Καθαρός επιχειρηματίας. Αυτοί που μιλάνε για κάθαρση στο ποδόσφαιρο, είναι τόσο αστεία όσα λένε που και μικρό παιδί δεν τα πιστεύει. Δεν θέλω να πω για τις κασέτες τις ΕΥΠ. Δεν είναι ποδόσφαιρο αυτό. Οι μισές ομάδες της Σούπερ Λίγκας δεν πρέπει να παίζουν καν. Πληρώνουν λίγοι, οι άλλοι στο τσάμπα. Είναι επενδυτές; Εγώ δημιούργησα.

«Μπούληδες ήταν και θα μείνουν»
Μπούληδες ήταν και θα μείνουν. Μαμά είπε 20 χρονών. Σκοτώνουν το ποδόσφαιρο αυτοί. Εγώ δεν είπα ότι είμαι ψάλτης στην εκκλησία. Ποδοσφαιρικός ανθρωπος είμαι. Πάντα υπήρχε παρασκήνιο. Όλα τα όργανα αναφέρονται στον πρόεδρο του Ολυμπιακού. Να ανοίξουν τα τηλέφωνα όλων.
Τον κ. Ζωγράφο δεν τον ξέρω προσωπικά. Ξέρω πως είχε κάποια οικονομικά προβλήματα και τον πήραν εκεί και του έβγαλαν ένα μισθό και τώρα τον έβαλαν να πει αυτά τα πράγματα. Εγώ γιατί να τον απειλήσω; Εμείς δεν έχουμε κανένα θέμα με τη διαιτησία. Ξέρει κανένας πόσοι πέφτουν και πόσοι ανεβαίνουν; Τα αφήνουν επίτηδες για να βάλουν τους δικούς τους. Έστειλα φαξ στον αθλητικό εισαγγελέα και τον κάλεσα να επισπεύσει την κλήση μου για να του τα πω και του ιδίου. Είμαι σε αναμονή.

 «Είναι και ένα γατάκι που το παίζει ανεξάρτητο»
Θα πω για τους επενδυτές τώρα. Ξέρετε ποιος έριξε τη βόμβα στο καφέ του Τζαβέλλα; Ποιος παράγοντας έπαιρνε τον Ελευθερόπουλο προπονητή στον Πανιώνιο και να πληρώνουν τα μισά; Ποιοι είχαν τον Τύρναβο και τον Γάζωρο; Ποιοι παράγοντες είχαν εμπλακεί σε αδειοδοτήσεις; Ποιοι υπόσχονται παίκτες δανεικούς σε κερκυραϊκή ΠΑΕ; Ποιοι ασχολήθηκαν με εκλογές ΕΠΟ;
Έστειλαν χρήματα σε εφημερίδες. Είναι και ένα γατάκι που το παίζει ανεξάρτητο. Παναχαϊκή και Πλατανιάς είχαν συγκεκριμένους διαιτητές. Ποιος παράγοντας έδωσε εντολή να φάει ξύλο ο Βασιλαράς; Ποιος ευθύνεται για το ξύλο στον Ασβεστά, στον Τομαρά; Ποιος παράγοντας απείλησε και ξυλοκόπησε άνθρωπο σωματείου του Πειραιά επειδή ασκούσε κριτική; Ολυμπιακός-Παναθηναϊκός, ο Κοντός ο δημοσιογράφος, δεν τον ξέρω, και ήρθε ο Καραπαπάρας και τον έπιασε από τον γιακά με μπράβους. Για τη βόμβα στον Κωνσταντινέα; Όλο το τετράγωνο πήγε να φύγει. Είπαν για ατυχές γεγονός. Θα λέω μέχρι το πρωί; Ποιος απέλυσε τον Βασιλαρά και τον Παπαθεοδώρου από τα σάιτ τους;

«Θέλουν να φιμώσουν τον Τύπο»
Θέλουν αυτοί να βοηθήσουν το ποδόσφαιρο; Θέλουν να φιμώσουν και τον Τύπο. Είναι πρωτοφανές αυτό. Το τέλειο έγκλημα, να μη γράφει κανείς τίποτε. Ο Βελλής έλεγε ότι του πρότειναν να στείλει ο Ολυμπιακός προπονητή και παίκτη δανεικό. "Δεν ήθελα εξάρτηση", έλεγε ο άνθρωπος. Αυτός ο παράγοντας, ο Πανόπουλος, ο πρόεδρος του Παναιτωλικού, λίγοι είναι ανεξάρτητοι. Αυτός θέλει να είναι μόνος του. Με Σαββίδη και Αλαφούζο είπαμε να φτιάξουμε το ποδόσφαιρο. Αντίπαλοι όμως, σωστοί αντίπαλοι. Δεν μπορεί αυτός να πει για μένα τίποτε. Λέει λαθρέμποροι. Πριν 20 χρόνια, όταν η Δικαιοσύνη με αθώωσε. Δεν έχω φάκελο με εκκρεμότητα στη Δικαιοσύνη. Έχω λευκό ποινικό μητρώο. Δεν ντρέπεται; Κατίνα ήταν και θα μείνει. Αν θέλω να ανταποδώσω, θα πω πιο σκληρά πράγματα. Πλοίο Norone. Δύο τόνους ηρωίνη μετέφερε. Συνδετικός κρίκος όλων είναι ο Αιμίλιος Κοτσώνης, το δεξί χέρι του Μαρινάκη. Εγώ δεν τα επικροτώ, με αναγκάζουν.
Δεν έχω δει καταθέσεις Σαρρή και Ζωγράφου. Ό,τι διαβάζω μόνο. Τότε θα πω περισσότερα. Εγώ πριν ασχοληθώ με την ΑΕΚ δεν δεχόμουν επιθέσεις. Ήθελαν την ΑΕΚ έτσι. Την ήθελαν θυγατρική. Είναι διεστραμμένοι. Δεν τους αρέσει αυτό που πάμε να δημιουργήσουμε. Βάζουμε το ποδόσφαιρο πάνω από το ποδόσφαιρο. Θέλω να φέρουμε τον κόσμο στα γήπεδα. Αυτά που κάνουν τα έκαναν πριν 40 χρόνια. Ποδοσφαιρικά είπε μαμά 20 χρονών, είναι μπούλης. Γυαλίζει το μάτι του στα κανάλια. Είναι παλιομοδίτες.

«Δεν μιλάτε οι δημοσιογράφοι»
Κάτι δεν πάει καλά στο ποδόσφαιρο και στη Σούπερ Λιγκ. Θα σπάσω τα αυγά μέχρι τέρμα. Είμαι αποφασισμένος. Δεν μιλάτε οι δημοσιογράφοι. Δεν γράφετε όσα πιστέυετε. Ξεσκίστε τους. Βγάλτε τα. Ποιος τους καλύπτει; Ενόψει Παναχαϊκής, δεν έχουμε τίποτε με αυτούς. Θα ζητήσω να μην πάει κανείς οπαδός της ΑΕΚ. Είναι σε ένταση, η ομάδα θέλει ηρεμία. Δεν έχουμε πρόβλημα να παίξουμε και χωρίς κόσμο. Έχουμε πολύ καλή ομάδα.
Θέλω να πιστεύω ότι μέχρι να ανέβουμε θα έχουν γίνει βήματα προόδου. Τώρα είναι μπόχα, μακάρι να φτιάξει. Βλέπετε διαιτησίες, μας έχουνε πάρει τα ξένα ΜΜΕ. Δεν διαβάζετε τι λένε για το γήπεδο οι φαταούλες; Τα θέλουν όλα δικά τους, έτσι έμαθαν. Η ΑΕΚ θα κάνει γήπεδο, τέλος. Δεν είμαι χθεσινός στο ποδόσφαιρο, έχω στοιχεία που θα συγκλονίσουν ακόμη περισσότερο.
Πρόεδρος στην ΕΠΟ θα μου άρεσε ο Καραγκούνης. Καθαρό παιδί, έντιμο παιδί. Δεν το βλέπω οπαδικά. Όχι αυτοί που είναι 30 χρόνια, οι γκρανκάσες. Τον πρόεδρο στα Τρίκαλα να δείτε θα τρομάξετε. Έχετε πακιστανικά τηλέφωνα εσείς; Γιατί έχουν αυτοί; Τι λένε σε αυτά; Και δεν τρέχει τίποτε για κανέναν. Μιλάω με τον Σαρρή και πρέπει να μιλάω. Η ΑΕΚ πρέπει να μιλάει με την ΕΠΟ. Είχαμε καλές σχέσεις. Τώρα δεν ξέρω, αλλά και γι' αυτόν έχει η γούνα του».

Η απάντηση Μαρινάκη
Αναλυτικά η επίσημη θέση της ΠΑΕ Ολυμπιακός για τον Μελισσανίδη:
«Γελωτοποιός σε κατάσταση πανικού.
Aκούσαμε προσεκτικά τον γελωτοποιό Δημήτρη Μελισσανίδη στην τελευταία του παράσταση και διαπιστώσαμε ότι με τα όσα είπε διευκολύνει το έργο των εισαγγελέων, αφού ομολόγησε ότι μίλησε με το θύμα απόπειρας ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης, Χριστόφορο Ζωγράφο, όχι μόνο μια φορά αλλά επαναλαμβανόμενα και πριν απο παιχνίδι της ομάδας του.
Επίσης ενημέρωσε το φίλαθλο κοινό ότι μιλάει πολύ συχνά και με τον πρόεδρο της ΕΠΟ Γιώργο Σαρρή. Έτσι, αποκτά μεγαλύτερη βαρύτητα και το περιεχόμενο της έγκλησης (μήνυσης) του Χρ. Ζωγράφου αλλά και το περιεχόμενο της κατάθεσης του Προέδρου της ΕΠΟ Γιώργου Σαρρή στον Εισαγγελέα κ. Σιμιτζόγλου. Γέλιο προκάλεσε επίσης και το αίτημα του να «ανοίξουν» τα τηλέφωνα όλων εκτός απο το δικό του και τα τηλέφωνα των γραφείων του.
Και ας είναι αυτός που σύμφωνα με τον Τύπο φέρεται απο όλους τους εμπλεκόμενους να είναι το πρόσωπο που απείλησε το θύμα πριν δεχθεί τη δολοφονική επίθεση και αυτός που είχε το θράσος, εκτός όλων των άλλων, να ζητήσει απο τον πρόεδρο της ΕΠΟ τον ορισμό συγκεκριμένων διαιτητών για παιχνίδι της ομάδας του.«
 Το ποινικό μητρώο και 
το ραντεβού με τον Θωμαίδη
»Κατά τα άλλα, ο κύριος Μελισσανίδης κορύφωσε την παράσταση του με την αναφορά του στο λευκό ποινικό του μητρώο (με αυτό πρέπει να γέλασαν τα δικαστήρια και τα κάγκελα στις φυλακές της χώρας που τον έχουν φιλοξενήσει κατ’ επανάληψη) και πέταξε και πάλι την ίδια λάσπη που εξαπολύει συστηματικά ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΙ.
Σε αυτό, προφανώς, βοήθησε το χθεσινό ραντεβού (προετοιμασίας) στα γραφεία της εταιρείας του με τον κύριο Θωμαϊδη, με τον οποίο έχουν στενή συνεργασία. Φωτογραφίες για τα τετ α τετ τους υπάρχουν στη διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου. Είναι προφανές ότι για όλες τις παραληρηματικές του αναφορές στην ΠΑΕ Ολυμπιακός αλλά και στον πρόεδρο κ. Μαρινάκη θα μηνυθεί, αν και ο κύριος Μελισσανίδης θα έχει να ασχοληθεί τις επόμενες μέρες με πολύ σοβαρότερες κατηγορίες απο την "συκοφαντική δυσφήμιση".
Κυρίως δε, με την απόπειρα ανθρωποκτονίας εκ προμελέτης του Χριστόφορου Ζωγράφου που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο».