ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Αντεργατικής πρακτικής συνέχεια στο «Κανάλι 1»


Ανακοίνωση της Ενωσης Τεχνικών Ελληνικής Ραδιοφωνίας:
Η αλήθεια είναι ότι δεν εκπλησσόμεθα παρατηρώντας τα έργα και τις ημέρες της νέας διοίκησης του δημοτικού ραδιοφώνου του Πειραιά «Κανάλι 1» η οποία συνεχίζει την ίδια απαράδεκτη και προκλητική πολιτική της προηγούμενης διοίκησης, αρνούμενη να δεχτεί πίσω τους άδικα απολυμένους τεχνικούς –μέλη της ΕΤΕΡ, ακόμα και μετά τη δικαστική απόφαση της 18ης-12ου-14 που δικαιώνει τα μέλη μας.
         Υπενθυμίζουμε πως οι συνάδελφοί μας απολύθηκαν εκδικητικά επειδή διαμαρτύρονταν με νόμιμα μέσα (απεργίες κλπ.) στις πολύμηνες καθυστερήσεις των δεδουλευμένων τους και στις προωθούμενες μειώσεις μισθών που επέβαλε η τότε διοίκηση.
         Το πρόσχημα του ΑΣΕΠ που επικαλείται η διοίκηση της δημοτικής ραδιοφωνίας είναι παντελώς άστοχο, αφού ο ΑΣΕΠ απαιτούσε στοιχεία για την εξακρίβωση της νομιμότητας της πρόσληψης.. των συναδέλφων μας και τα οποία, εξ επί τούτου, ποτέ δεν εστάλησαν από τη διοίκηση του καναλιού 1 (όπως επίσης δεν τα παρουσίασε ούτε στο Δικαστήριο) προφασιζόμενη πως καταστράφηκαν λόγω «πλημμύρας και φωτιάς».
         Με απλά λόγια ρωτάμε κάθε υπεύθυνο για την λειτουργία του Δημοτικού ραδιοσταθμού του Πειραιά (Κανάλι 1): Κύριοι, απολύσατε τεχνικούς συνδικαλισμένους που διεκδικούσαν τα χρήματά τους με την σαθρή δικαιολογία του ΑΣΕΠ. Σήμερα αυτοί που κάνουν το έργο των απολυμένων ηχοληπτών έχουν προσληφθεί νόμιμα και με ποιο τρόπο; Γιατί σε πρόσφατο έλεγχο της Επιθεώρησης Εργασίας Πειραιά, κατεγράφησαν να κάνουν την εργασία των ηχοληπτών εργαζόμενοι οι οποίοι δήλωσαν «μουσικοί παραγωγοί» και τους οποίους εκμεταλλεύεσθε απασχολώντας τους ως τεχνικούς. Βλέπουμε με λύπη, όχι όμως και με έκπληξη, την αντεργατική τακτική της προηγούμενης δημοτικής αρχής να ακολουθείται κατά γράμμα και από την σημερινή.
         Καλούμε την διοίκηση του Καναλιού 1 αλλά και τον Δήμαρχο Πειραιά να αλλάξουν ρότα και να οδηγήσουν το Κανάλι 1 στο λιμάνι της εργασιακής νομιμότητας.
         Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΕΡ θα συνεχίσει δυναμικά να είναι στο πλάι όλων των εργαζομένων που αδικούνται από τις εργοδοτικές επιθέσεις, όλων των εργαζομένων που παλεύουν για αξιοπρεπείς μισθούς και συνθήκες εργασίας.