ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Πέμπτη 26 Μαρτίου 2015

Και το Εποπτικό Oργανο Δεοντολογίας δικαιώνει τη στάση των Αγγέλη - Χριστοδουλίδου

Ανακοίνωση για τη διαδικασία συγκρότησης σε Σώμα του νέου ΔΣ στον ΕΔΟΕΑΠ

«Ο πλειοψηφών σύμβουλος της πλειοψηφούσας Ένωσης, που είναι η ΕΣΗΕΑ, συγκαλεί την πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου για να συγκροτηθεί σε Σώμα. Ακόμη, ανέκαθεν ο πρόεδρος εκλέγεται από την ΕΣΗΕΑ, κατά τα ισχύοντα». Αυτά αναφέρει μεταξύ άλλων ανακοίνωση του Εποπτικού Οργάνου Δεοντολογίας (ΕΟΔ), δικαιώνοντας απόλυτα (μετά και την ΕΣΗΕΑ) τις θέσεις του Γιάννη Αγγέλη και της Πόπης Χριστοδουλίδου.
Το ΕΟΔ επισημαίνει τα κάτωθι αυτονόητα για τα ζητήματα που προκαλούνται στη διαδικασία για τη συγκρότηση σε Σώμα του νέου Διοικητικού Συμβουλίου στον ΕΔΟΕΑΠ:
 «Το Καταστατικό, που ψηφίστηκε από όλους τους μετόχους-μέλη, προσδιόρισε το ρόλο και τα δικαιώματα της κάθε Ένωσης, ανάλογα με τον αριθμό των μελών της και το ύψος της οικονομικής συνεισφοράς της στον αυτοδιοίκητο ασφαλιστικό μας Οργανισμό.
Έτσι, με τα κριτήρια αυτά, ορίστηκε πως η ΕΣΗΕΑ θα μετέχει με πέντε μέλη στο εννεαμελές.. 
Διοικητικό Συμβούλιο. Επίσης, κατά πάγια πρακτική, από ιδρύσεως του Οργανισμού, ο πλειοψηφών σύμβουλος της πλειοψηφούσας Ένωσης, που είναι η ΕΣΗΕΑ, συγκαλεί την πρώτη συνεδρίαση του Συμβουλίου για να συγκροτηθεί σε Σώμα.
Ακόμη, ανέκαθεν ο πρόεδρος εκλέγεται από την ΕΣΗΕΑ, κατά τα ισχύοντα.
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ με την από 24.03.15 ανακοίνωσή του, επικαλούμενο και σχετική γνωμοδότηση πανεπιστημιακού καθηγητή, υπογραμμίζει την ανάγκη τήρησης όσων με την διαμόρφωση των κατ’ έθιμο και κατά πάγια πρακτική ισχύουν για τη συγκρότηση του Συμβουλίου.
Συνεπώς, η στήριξη του ρόλου και των δικαιωμάτων της ΕΣΗΕΑ, όπως με βάση τις διατάξεις του Καταστατικού του ΕΔΟΕΑΠ και την απαρέγκλιτη πρακτική έχουν διαμορφωθεί, θα πρέπει να είναι αυτονόητη για τους εκπροσώπους της Ένωσής μας στο Διοικητικό Συμβούλιο του Οργανισμού.
Ο ΕΔΟΕΑΠ βρίσκεται σε μία κρίσιμη καμπή για το μέλλον των ασφαλισμένων και αυτό επιβάλλει σε όλους, πνεύμα συνεργασίας, ώστε να αντιμετωπιστούν τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν.
Υπό το πρίσμα αυτό, το ΕΟΔ καλεί τα εκλεγμένα μέλη του στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του ΕΔΟΕΑΠ, να υπερβούν τυχόν αντιπαραθέσεις, συμβάλλοντας έτσι αποφασιστικά στην αποτροπή διχαστικών συμπεριφορών και εξυπηρέτησης αλλοτρίων συμφερόντων στο πανταχόθεν βαλλόμενο Ταμείο Υγείας και Πρόνοιας.»