ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 26 Μαΐου 2015

Εντολή Κυριακού και Βαρδινογιάννη για «μάζεμα» (απολύσεις)

Εντονη ανησυχία κι εκβιαστικά... άλλοθι σε ΑΝΤ1 - Star

Αν και ο ANT1 σαρώνει στο δελτίο ειδήσεων απέναντι στο Mega, στο δημοσιογραφικό δυναμικό του το τελευταίο διάστημα επικρατεί ανησυχία, καθώς έχει ξαναρχίσει η συζήτηση για απολύσεις, με «άνωθεν» εντολή.
Στο πλαίσιο των περικοπών που έχει ζητήσει η ιδιοκτησία του ΑΝΤ1 (Κυριακού) εδώ και αρκετούς μήνες, τα προηγούμενα εικοσιτετράωρα τέθηκε το αίτημα για την υποβολή καταλόγου με 20-30 ονόματα δημοσιογράφων και τεχνικών -σε απόλυτη αναλογία- που θα μπορούσαν να απομακρυνθούν από τις ειδήσεις ή τις ενημερωτικές εκπομπές, χωρίς να προκληθεί πρόβλημα στο κανάλι και στον προγραμματισμό.
Κάτι τέτοιο, βέβαια, δεν είναι καθόλου εύκολο, ενώ όλη αυτή η φημολογία που είχε σταματήσει για ένα διάστημα διαμορφώνει ένα κλίμα ανασφάλειας, που καλύπτει την ικανοποίηση για την καλή..
πορεία του δελτίου του ΑΝΤ1. Άλλωστε, είναι γνωστό ότι από την επόμενη σεζόν υπάρχουν σχέδια για χρονική συρρίκνωση των ειδήσεων και ενδεχομένως μεταφορά τους νωρίτερα.
Αλλά και στο Star υπάρχει ανησυχία η οποία, (όπως διαρρέουν οι αρμόδιοι και επικαλούνται εκβιαστικά ως δικαιολογία και άλλοθι), προκύπτει από την ανάγκη για περικοπές σε περίπτωση που η κυβέρνηση επιμείνει τόσο στην καταβολή των οφειλομένων από τα προηγούμενα χρόνια όσο και στο θέμα των αδειών. Η διοίκηση του καναλιού (ισχυρίζεται πως) έχει υπολογίσει οτι, αν η κυβέρνηση δεν κάνει πίσω, η μηνιαία επιβάρυνση θα φτάσει τα 700.000 ευρώ για το επόμενο διάστημα, ποσό το οποίο μπορεί να καλυφθεί μόνο με σημαντικές περικοπές. Ηδη, οι συζητήσεις για την πρωινή ζώνη φαίνεται πως σταματούν, ενώ και αρκετός κόσμος αρχίζει να ανησυχεί για το επόμενο διάστημα. Κάτι αντίστοιχο, δηλαδή, με το κλίμα που επικρατεί στον ANT1.
- πηγή: Secret / Παραπολιτικά
* Τα εντός παρενθέσεως είναι των zoornalistas