ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Δευτέρα 8 Ιουνίου 2015

Ανακατατάξεις στο συγκρότημα Φιλιππάκη

Τι κρύβει η έλευση Μιχελάκη και ποιος είναι ο (νέος) ρόλος Μουλίνου με την έκδοση της «Ελευθερίας»

Aνακατατάξεις στο δημοσιογραφικό συγκρότημα του Γιάννη Φιλιππάκη (Δημοκρατία, Espresso, Εστία κλπ) μετά και την ένταξη στο στελεχιακό δυναμικό του Γιάννη Μιχελάκη.
Ο πρώην υπουργός επέστρεψε στη δημοσιογραφία (τι άλλο θα μπορούσε να κάνει;) καθώς ο εκδότης Γιάννης Φιλιππάκης του ανέθεσε επιτελικό ρολο στην εφημερίδα «Δημοκρατία».
Η έλευση Μιχελάκη στην Ερατοσθένους προκάλεσε μια μικρή αναστάτωση ανάμεσα στους εργαζόμενους και δημιούργησε ερωτήματα σχετικά με το ποιος θα κάνει κουμάντο στην «Δημοκρατία». Κι αυτό γιατί ο Χρίστος Μουλίνος δεν φαίνεται διατεθειμένος (και δικαίως) να απεμπολήσει κανένα από τα (διευθυντικά) δικαιώματά του, καθώς είναι αυτός που τρέχει (και μάλιστα με επιτυχία) εδώ και πολλά χρόνια το δημοσιογραφικό συγκρότημα Φιλιππάκη.
Τα ερωτήματα πολλαπλασιάστηκαν καθώς στον Γιάννη Μιχελάκη - παρά τη στενότητα χώρου..
και την έλλειψη γραφείων στο συγκρότημα του Παγκρατίου- παραχωρήθηκε έξτρα διευθυντικό γραφείο. Κάποιοι είπαν πως η εξήγηση για το συγκεκριμένο είναι απλή καθώς δεν γίνεται σε έναν πρώην υπουργό, τέως διευθυντή μεγάλης εφημερίδας («Ελ. Τύπος») και πρώην ανώτατο στέλεχος σε ΑΝΤ1 - MEGA, να μην παραχωρήσεις διευθυντικό γραφείο...
Κάποιοι άλλοι ισχυρίστηκαν πως ο Μιχελάκης προσελήφθη χαριστικά, δεν θα εχει ουσιαστικό ρόλο στην εφημερίδα και περισσότερο θα χρησιμεύσει σαν «βιτρίνα», μέσω τηλεοπτικων εμφανίσεων, για την προώθηση του φύλλου...
Το σημαντικότερο όμως στο όλο θέμα είναι ότι ο Γιάννης Φιλιππάκης σχεδιάζει να διευρύνει τις δραστηριότητες του στο χώρο των ΜΜΕ, εκδίδοντας ακόμη μία εφημερίδα! Ηδη ο εκδότης έχει κατοχυρώσει τον τίτλο «Ελευθερία» (παραπέμπει ευθέως στην ιστορική εφημερίδα) και ίσως εκεί να έχει τον πρωτο ρόλο ο Μιχελάκης. Εκτός αν η «αποστολή» έκδοσης του νέου φύλλου ανατεθεί εξ ολοκλήρου στον Χρίστο Μουλίνο που, ως γνήσιος εφημεριδάς, γνωρίζει πολύ καλα το σπορ αυτό στο οποίο μάλιστα επιδίδεται (με επιτυχία) εδώ και πάρα πολλά χρόνια.

ΥΓ Ο Χρίστος Μουλίνος έχει αναλάβει να επανασχεδιάσει μέσα στο καλοκαίρι και την εφημερίδα Espresso, στα πρότυπα της γερμανικής Bild.