ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Ξηλώνει και τους υπολογιστές ο Μπακατσέλος

Δικαστικός φραγμός στα σχέδια εκκένωσης του «Αγγελιοφόρου»

Οριστικό φραγμό στις προσπάθειες της οικογένειας Μπακατσέλου να εκκενώσει τις εγκαταστάσεις του υπό πτώχευση «Αγγελιοφόρου» υψώνουν οι δικαστικές αρχές της Θεσσαλονίκης.
Με προσωρινή διαταγή που εκδόθηκε σήμερα (Τρίτη), πριν από λίγη ώρα, η αρμόδια δικαστής του Μονομελούς Πρωτοδικείου απαγορεύει ρητώς στην επιφανή επιχειρηματική οικογένεια και στους εκπροσώπους της να μεταβάλουν με οποιονδήποτε τρόπο την πραγματική και νομική κατάσταση των πάγιων περιουσιακών στοιχείων της εκδότριας εταιρίας της εφημερίδας.
Η αρμόδια δικαστής διατάσσει την Εκδοτική Βορείου Ελλάδος (ΕΒΕ) ΑΕ, η οποία κατά την τρέχουσα περίοδο διοικείται από τον καταδικασθέντα επιχειρηματία Βασίλειο Μπακατσέλο, να μην αποξηλώσει, να μην αφαιρέσει και να μη μεταφέρει τον υλικοτεχνικό εξοπλισμό της ή οποιοδήποτε τμήμα του.  Η διαταγή χορηγείται,  προκειμένου να μην απομειωθεί η αξία του εν λόγω εξοπλισμού.
Ως γνωστόν, η εκδότρια εταιρία έχει καταθέσει αίτηση πτώχευσης και παύσης πληρωμών..
έναντι των πιστωτών της, η οποία έχει προσδιοριστεί να συζητηθεί στις 27 Νοεμβρίου 2015.
Ωστόσο, πριν ακόμη διεξαχθεί η συζήτηση ο πρόεδρος και διευθύνων της εταιρίας Βασίλειος Μπακατσέλος αποφάσισε και αποπειράθηκε αυτοπροσώπως, σε συνεργασία με εργατοτεχνίτες της επιλογής του, να εκκενώσει τον 2ο όροφο των γραφείων της εφημερίδας, όπου φιλοξενούνται οι αίθουσες σύνταξης, προεκτύπωσης και διόρθωσης.
Προσπάθησε δε να φέρει σε πέρας την όλη επιχείρηση σε δύο φάσεις, στις 5 Νοεμβρίου και στις 13 Νοεμβρίου, εν αγνοία των εργαζομένων και σε βραδινές ή μεταμεσονύκτιες ώρες. Για το σκοπό αυτό πρoλαβε να αποξηλώσει 40 ηλεκτρονικούς υπολογιστές και σαρωτές, ενώ άρχισε να αποσυναρμολογεί γραφεία, ντουλάπες και έπιπλα, αλλά και να απορρίπτει προσωπικά αντικείμενα εργαζομένων.
- διαβάστε τη συνέχεια στο agelioforum