ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ - Για οποιοδήποτε παράπονο ή σχόλιο μπορείτε να επικοινωνήσετε με τους zoornalistas στο email: zoornalistasgr@googlemail.com

Κυριακή 22 Νοεμβρίου 2015

O Μεϊμαράκης εξασκεί τα «γαλλικά» του (και) στον Κυριάκο

Πως απάντησε στον Μητσοτάκη όταν αυτός του ζήτησε να αποσυρθεί - «Εμφύλιος» μετά την αναβολή της εκλογικής διαδικασίας στη ΝΔ

Τηλεφωνική επικοινωνία είχε το μεσημέρι της Κυριακής ο Κυριάκος Μητσοτάκης με τον Ευάγγελο Μεϊμαράκη, λίγες ώρες μετά την δήλωσή του με την οποία ζητούσε την παραίτηση του μεταβατικού προέδρου της ΝΔ.
 Στην τηλεφωνική επικοινωνία ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ ζήτησε από τον Μεϊμαράκη να παραιτηθεί όχι μόνο από μεταβατικός πρόεδρος αλλά και από υποψήφιος πρόεδρος του κόμματος!
Όταν ο Μεϊμαράκης άκουσε το αίτημα Μητσοτάκη έγινε έξαλλος κι άρχισε τα «γαλλικά» σε.. οργισμενο ύφος. Κι όπως είπε και η Ράνια Τζίμα στο Mega  «ακούστηκαν λέξεις που δεν μπορώ να τις επαναλάβω».
Την ίδια ώρα συνεργάτες του Απόστολου Τζιτζικώστα εξέφραζαν την απορία τους «γιατί είναι εξαφανισμένος ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης» και αναρωτιούνται «μήπως το "έγκλημα" ήταν οργανωμένο;».

Το φιάσκο με τις εκλογές

Η εκλογική διαδικασία μετατράπηκε σε φιάσκο άνευ προηγουμένου και με άγνωστες περαιτέρω συνέπειες για το μέλλον της Νέας Δημοκρατίας. Οι εκλογές ματαιώθηκαν εξαιτίας ανυπέρβλητων τεχνικών προβλημάτων στο ηλεκτρονικό (on line) σύστημα ψηφοφορίας που δεν κατέστη δυνατόν να λειτουργήσει.
Τη ματαίωση της ψηφοφορίας αποφάσισε τρεις ώρες μετά την προγραμματισμένη έναρξη της ψηφοφορίας η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή (ΚΕΦΕ) και αφού προηγουμένως ο νυν πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Μεϊμαράκης είχε υποβάλει αίτημα αναβολής, προειδοποιώντας με απόσυρση της υποψηφιότητάς του εφόσον λαμβανόταν απόφαση για έναρξη της ψηφοφορίας με χειρόγραφη διαδικασία.
Αν και στην επίσημη ανακοίνωση που εκδόθηκε από τη Συγγρού «ενοχοποιείται» η ιδιωτική εταιρία η οποία ανέλαβε την οργάνωση της ψηφοφορίας, τα περισσότερα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, όπως και τα επιτελεία των υποψηφίων αρχηγών επιρρίπτουν το μεγαλύτερο μερίδιο των ευθυνών για το «φιάσκο» στον γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής Ανδρέα Παπαμιμίκο, ο οποίος προήδρευε και στην ΚΕΦΕ.